Nieuwe illustrator basiscursus start najaar 2016

aankondiging nieuwe cursus Illustrator najaar 2016

 

Dit najaar start ik weer met een cursus Illustrator CC aan de Volksuniversiteit in Arnhem. Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag met het programma willen gaan werken, maar hier nog geen ervaring mee hebben.

Morgen (zaterdag 18 juni) organiseert de Volksuniversiteit een open dag in Rozet in Arnhem, je kunt hier kennis maken met docenten van verschillende cursussen en je vragen stellen. Ik ben er ook aanwezig! Je bent welkom tussen 11.00u. en 15.00u.

For those of you who wonder why this post is in Dutch: It’s about a new Illustrator CC course coming up this fall. It will take place in the Netherlands and be taught in Dutch.

aankondiging nieuwe cursus Illustrator najaar 2016

Over de cursus:

In deze cursus maak je kennis met Adobe Illustrator CC.  Dit programma wordt wereldwijd door designers gebruikt om digitale illustraties, graphics, typografie en allerhande grafische producten (zoals bijv. posters, flyers e.d.) te maken.

De cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit met Illustrator hebben gewerkt en dit programma willen gaan gebruiken voor hun creatieve uitingen. Misschien heb je gehoord van Illustrator of er al een keer in rondgesnuffeld? Of je werkt al met andere programma’s uit het Adobe-pakket en wilt leren wat Illustrator kan toevoegen. In deze cursus leer je stap voor stap het programma kennen.

We beginnen met het leren kennen van de interface, het verschil tussen vector- en rasterafbeeldingen en de verschillende gereedschappen.

Je leert eigen vormen bouwen met het pentool- en pathfinder-menu en lijnen te tekenen met zelfontworpen penselen. Hoe je artwork kunt importeren en het omzetten naar vector, je illustraties kleuren, van een textuur voorzien en eventueel combineren in een eigen patroon. Ook het opmaken van bestanden voor drukwerk komt aan bod.

Dit is een beginnerscursus, je hoeft dus nog niet eerder te hebben gewerkt met Illustrator. Het is een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Om je hierin wegwijs te kunnen maken is het van belang dat je over basiscomputervaardigheden beschikt: je kunt makkelijk en zelfstandig overweg met de computer en bent bekend met  (Engelse) computertermen, het beheren van bestanden etc.

In de les kun je werken op een computer van de Volksuniversiteit. Je kunt ook je eigen laptop meebrengen als je daar Illustrator op geïnstalleerd hebt. Je hebt wel zelf het programma nodig om thuis met de oefeningen aan de slag te gaan.

Neem naar de cursus een usb-stick mee, zodat je je eigen werk kunt opslaan en meenemen.

Waar en Wanneer?

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Elke dinsdagavond van 1 november 2016 tot en met 20 december 2016, van 19.30u tot 21.30u in Rozet, in Arnhem.

Meer informatie?

Neem contact met me op via e-mail of gebruik het formulier op mijn contactpagina.

Inschrijven?

Leuk! Dat kan via https://www.volksuniversiteitarnhem.nl/cursus/illustrator

Er is plaats voor maximaal 12 personen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments 2

 1. Ha Renske,

  Leuk dat je die cursus Illustrator hebt gegeven, dat doe je dit jaar niet? Zie namelijk niets staan op de site van de Volksuni Arnhem.

  Groet,
  Lotte.

  1. Post
   Author

   Hoi Lotte,
   Sorry voor de late reactie. Nee helaas dit jaar geen cursus bij de volksuniversiteit! Mocht je meer informatie willen kun je me altijd een mailtje sturen.
   Groet,
   Renske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.